Maak het vlees droog met
keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm.
Doe de uien, knoflook, gemberwortel, een beetje zout, citroensap,
sambal
oelek en 1 eetlepel sesamolie in de mengbeker van een elektrische
keukenmachine. Laat deze zolang draaien tot een gladde pasta is
verkregen.
Schep de pasta in en zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
Besprenkel het vlees met het vocht. Schep het even om en laat het
een half
uurtje staan.
Voeg de resterende sesamolie en 2 eetlepels zonnebloemolie aan de
pasta toe
en breng dit aan de kook.
Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg het vlees eraan toe en
laat het
onder voortdurend omscheppen de oorspronkelijke kleur verliezen.
Voeg dan de koenjit toe en giet er 4 eetlepels water bij.
Temper de warmtebron en laat het gerecht een half uurtje heel
zachtjes
sudderen. Voeg telkens een eetlepel water toe, als er gevaar voor
aanbranden
bestaat.
Dien het gerecht op met eiermie. |