Recept 99...

Provençaalse visschotel met tijmcouscous

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g pangasiusfilet (vis)
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 zak Provençaalse roerbakmix (400 g)
10 zwarte olijven zonder pit (in ringen)
300 g couscous
2 eetlepels tijmblaadjes (zakje a 15 g)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de pangasiusfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de tomatenblokjes met het sap over de bodem van de ovenschaal. Schep de roerbakmix en de olijven erdoor en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Leg de pangasiusfilets op de groenten en dek de schaal goed af met aluminiumfolie, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Schuif de schaal in de oven en stoom de visschotel in 20-25 minuten gaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er vervolgens de tijmblaadjes doorheen. Verdeel de couscous over vier borden, roer de groenten in de ovenschaal om en verdeel ze over de couscous. Leg de pangasiusfilets erop en serveer direct.