Recept 59...

Paling in het Groen II

Ingrediënten voor 6 personen:

1 kg paling, 75-100 g boter
100 g peterselie, 100 g kervel
50 g zuring, 1 glas witte wijn
1 afgestreken eetlepel aardappelmeel
sap van 1/2 citroen
1 takje tijm zout en peper
snufje venkelpoeder

Bereiding:

Snijd enkele mooie palingen in moten (800 g moten)
na de paling van tevoren te hebben gevild, ontgraat en gewassen.
Warm de boter in een pan op en leg er de palingmoten in.
Breng ze op smaak met zout en peper.
Wentel de moten paling en laat ze lichtbruin bakken.
Deponeer in een kom de peterselie, de kervel,
de zuring (alles zeer fijngehakt).
Giet er de wijn op en roer er dan doorheen het aardappelmeel,
het citroensap en een snufje venkelpoeder.
Goed roeren en dan dit mengsel over de paling gieten.
Leg over het geheel een takje tijm en verwarm het gerecht
20 minuten op lage hittebron.
Roer af en toe de paling door de saus.