Recept 58...

Paëlla met sardientjes

Ingrediënten voor 4 personen:

100 g gesneden chorizo
250 g broccoliroosjes
3 eetlepels Bertolli Classico Olijfolie
300 g kipblokjes
250 g panklare prei fijn
1 pak Knorr Wereldgerecht Spaanse Paëlla
1 rode paprika
2 blikjes sardientjes
1 pot zwarte olijven zonder pit

Bereiding:

Snijd de chorizo in kleine stukjes en verdeel de broccoli in kleinere roosjes.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en bak de chorizo hierin even uit. Schep de kip erdoor en bak de blokjes al omscheppend bruin. Roerbak de broccoli en prei 2 minuten mee.
Voeg 400 ml water, de rijst en de kruidenmix uit het pakket toe. Breng dit aan de kook en roer er de groentenmix uit het pakket doorheen. Kook de paëlla afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar.
Snijd de paprika in repen. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de paprikarepen zachtjes gaar.
Dep de sardientjes droog met keukenpapier. Laat de olijven in een zeef uitlekken. Leg de sardientjes, paprika en olijven op de paëlla en geef er een frisse salade bij.