Recept 56...

Kruidig gebakken vis (Masala dum machchi)

Ingrediënten voor 4 personen:

3 dl yoghurt
1 middelgrote gehakte ui
1 gehakt teentje knoflook
1 eetlepel azijn
1 1/2 theelepel gemalen komijn
snuf chilipoeder
750 g visfilet of 1 kg vis, panklaar
sap van 1 citroen
1 theelepel zout
Garnering:
1 schijfje citroen
verse korianderblaadjes

Bereiding:

Doe de yoghurt, ui, knoflook, azijn en kruiden in een blender of keukenmachine
en pureer de ingrediënten tot een gladde pasta.
Kerf de vis in, wrijf hem in met citroensap en bestrooi met zout. Leg hem in
een ovenvaste schaal. Giet de yoghurt-marinade erover en laat hem afgedekt een
nacht marineren in de koelkast.
Dek de vis af met folie en bak 30 minuten in een op 180ºC. voorverwarmde
oven. Doe hem over op een warme schotel en garneer met het schijfje citroen en
korianderblaadjes. Dien op.
Noot: Iedere vissoort, geheel of als filet, is voor deze
tandoori-schotel te gebruiken, hoewel blanke vis zoals tong of schelvis de
voorkeur verdient. Verdubbel de hoeveelheid azijn voor olierijke vissoorten.