Recept 34...

Roergebakken zalm II

Ingrediėnten voor 4 personen:

2 paksoi
200 g pijnboompitten
8 plakken Gandaham (vleeswaren)
500 g zalmroerbakblokjes
5 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel gehakte knoflook (Go-Tan)
zout, versgemalen peper

Bereiding:

Was de paksoi en snijd ze in stukken.
Rooster de pijnboompitten in een droge wok goudbruin en haal ze uit de wok.
Snijd de ham in stukken, roerbak die in een droge wok knapperig en haal de ham uit de wok.
Verhit de zonnebloemolie in de wok en roerbak de zalmblokjes met de knoflook ± 4 minuten.
Schep de zalm uit de wok en roerbak de paksoi ± 2 minuten.
Voeg de zalm, de pijnboompitten en de ham aan de paksoi toe en breng op smaak met zout en peper.
Variatietip: Ook lekker met sojasaus en sesamzaad.