Recept 30...

Kaastaart met gerookte zalm en asperges

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor een vorm van 24 cm doorsnee:
5 plakjes diepvriesbladerdeeg
6 witte asperges
vers bieslook
100 g gerookte zalmsnippers
1 pakje Mon Chou
1 dl slagroom
1 ei
100 g geraspte kaas
peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC.
Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
Schil de asperges, snijd 4 cm van de onderkant af en kook ze in water met
zout gaar.
Snijd de asperges in stukjes, hak het bieslook en snijd de zalmsnippers wat
fijner.
Laat de Mon Chou op kamertemperatuur komen en klop deze los met de slagroom
en het ei.
Meng alle voorbereide ingrediënten erdoor, breng op smaak met peper en zout
en schep deze vulling in de taartvorm.
Bak de taart circa 40 minuten in de oven.
Een hartige taart kun je het mooiste in punten snijden als hij enigszins is
afgekoeld.
Deze taart is heel erg machtig, daarom kan een punt van de kaastaart, samen
met een salade als frisse tegenhanger, als volledige maaltijd dienst doen.