Recept 120...

Hollandse groentesoep met visballetjes

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g scholfilet
1 el groene pesto
1 el maizena
30 g mini salade croutonmix zontomaat/olijf (zakje)
1½ liter kraanwater
3 kippenbouillontabletten
150 g krulvermicelli
1 bloemkool (klein)
350 g boerensoepgroente

Bereiding:

Snijd de vis in stukken. Doe de vis met de pesto in de keukenmachine en maal fijn. Doe de vis met pesto in een kom en meng de maizena en croutonmix erdoor. Draai er met natte handen soepballetjes van.
Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook 2 min.
Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg samen met de visballetjes en soepgroente toe aan de bouillon. Laat 6 min. zachtjes koken totdat de balletjes gaar en de groenten beetgaar zijn. Lekker met stevig vloerbrood.