Recept 1...

Basmatirijst met asperges en vis

Ingrediënten voor 4 personen:

2 preitjes
500 g groene asperges
1 eetlepel boter
2 eetlepels zonnebloemolie
1 teentje knoflook
250 g basmatirijst
1/2 liter visbouillon
elk 150 g verse zalm en kabeljauwfilet
100 g gekookte mosselen zonder schelp
zout, versgemalen peper
1 eetlepel gehakte dille

Bereiding:

Snijd de prei in ringetjes, snijd van de asperges de onderkant af en snijd
ze in 3 cm lange schuine stukken; houd de kopjes apart.
Verhit de boter en de olie samen, bak de prei hierin omscheppend en pers het
teentje knoflook erboven uit.
Voeg de aspergestukjes (de kopjes niet) en de rijst toe en bak die omscheppend 2 minuten mee, schenk er dan de bouillon bij en laat alles 5 minuten koken.
Zet de pan op een vlamverdeler en laat de rijst in ñ 10 minuten garen.
Snijd de vis in mooie stukjes en schep die samen met de mosselen door de rijst.
Leg de aspergekopjes erop en warm alles met het deksel op de pan nog 5
minuten door.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi het geheel met de dille.