Recept, Chocolade-rozijnen-fudge

Ingrediënten voor 50 stuks:

125 g roomboter in stukjes
2 dl melk
4 eetlepels gezeefd cacaopoeder
750 g suiker
1 zakje vanillesuiker
75 g rozijnen
50 g fijngehakte pecannoten of walnoten
extra nodig: een ingevette bakvorm van ± 25 x 20 cm

Bereiding:

De bodem van de vorm met aluminiumfolie bekleden.
De boter in een grote pan smelten, de melk toevoegen, de cacao, suiker en
vanillesuiker erdoor roeren en op zacht vuur verhitten tot de suiker is opgelost.
De pan af en toe omschudden, maar niet meer roeren.
Het mengsel aan de kook brengen en verhitten tot ± 115ºC. (Test dit door
een klein beetje van het mengsel in koud water te doen, het wordt dan een zacht balletje).
De pan van het vuur halen en 5 minuten laten afkoelen.
Met een pollepel roeren tot het mengsel dik wordt, maar nog glanzend is.
De rozijnen en de noten toevoegen.
Het mengsel in de bakvorm schenken, goed aandrukken en 2 uur laten afkoelen.
De fudge uit de vorm halen door met een mes de kanten los te snijden en de vorm om te keren.
Het folie verwijderen en de fudge in 50 stukken van 2 x 5 cm snijden.
Maximaal 3 weken afgesloten in de koelkast bewaren.