Laat een pot
warm worden op het vuur. Voeg de Solo toe, gevolgd door de blokjes
lamsvlees. Laat op hoog vuur bakken tot het vlees langs alle kanten
een bruine kleur gekregen heeft. Schep het vlees dan uit de pot.
Doe de fijngehakte ui, knoflook en gember in de pot. Laat 5 minuten
bakken op zacht vuur. Roer zeer regelmatig.
Voeg het currypoeder toe. Laat nog een minuut verder bakken.
Het vlees mag opnieuw de pot in. Giet 10 cl water bij het vlees.
Meng en laat op een zacht vuurtje onder deksel stoven gedurende een
uur.
Voeg de gekookte spinazie toe. Laat nog 5 minuten verder stoven. Als
er zich te veel vocht heeft ontwikkeld in de pan, laten we het
geheel verder sudderen zonder deksel tot de saus een mooie dikte
heeft.
Voeg de yoghurt toe en roer voorzichtig. Laat eventueel nog even
verder inkoken. Serveer met rijst.
Tip:
Om te vermijden dat het vlees tijdens het aankorsten te veel vocht
verliest, bakken we het best in kleine porties die elkaar opvolgen. |