200 g broccoli
4 eetl. olie
3 rode chilipepers, ontpit en fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theel. komijnzaad
1 eetl. garam masala
240 g uien, gesnipperd
200 g wortelen, gewassen en in plakjes gesneden
100 g prei, gewassen en in ringen van 1 cm dik
200 g knolselderij, in blokjes van 1 cm
100 g rode linzen, gewassen
1 l water
2 Knorr Bouillonketeltje Groenten
2 laurierblaadjes
100 g verse bladspinazie
½ citroen, uitgeperst
4 eetl. vetvrije Griekse yoghurt |
Hak de
broccoliroosjes en de stelen in gelijke stukken. Blancheer ze 4
minuten in water met zout. Giet de broccoli af en spoel de groente
koud. Laat uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de chilipeper en
knoflook toe, bak alles ongeveer een minuutje. Voeg de komijn en
garam masala toe en verwarm het nog een beetje.
Voeg de ui, wortel, prei, knolselderij en linzen toe aan de pan en
giet er het water in met de Knorr Bouillonketeltjes Groenten. Breng
aan de kook, voeg de laurierblaadjes toe, zet het vuur lager en laat
sudderen tot de linzen gaar zijn.
Schep de spinazie en de broccoli door de rest van de groenten en
laat even goed opwarmen. Werk af met een beetje citroen, eventueel
wat zout en peper en serveer met Griekse yoghurt. |