Verwarm de
heteluchtoven voor op 200°C.
Snijd de kipfilets over de lengte doormidden en doe ze vervolgens in
de bijgevoegde ovenzak. Strooi de kruiden uit het zakje gelijkmatig
over de kip. Sluit de ovenzak met de bijgevoegde clip op 2 cm
afstand van de opening. Schud het geheel zachtjes door elkaar, zodat
de kip gelijkmatig bedekt is met de kruidenmix.
Leg de ovenzak met kip in een ovenschaal en zet deze gedurende 30
minuten op de onderste plaat van de voorverwarmde oven.
Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in een laagje water in
ca. 20 minuten gaar. Afgieten en mengen met de peterselie.
Schil de appels, halveer, verwijder de klokhuizen en snijd in kleine
stukjes. Kook de stukjes appel met een ˝ kopje water en 2-3
eetlepels honing in ca. 10 minuten tot moes. Zo nu en dan omroeren.
Voeg op het laatst een snufje kaneel toe. Pureer de compote
eventueel met een staafmixer, als je een gladde appelmoes wilt
maken.
Knip de ovenzak met de gare kip, voorzichtig open en serveer in de
schaal. Let op bij het openmaken van de zak: de stoom is heet. De
zak is gemaakt van speciaal materiaal dat veilig is om te gebruiken
in de oven.
Schep de kip, aardappelen en appelmoes op 4 borden en serveer. |