Voorbereiding:
De oven op 160°C. voorverwarmen.
Bereiding:
Was de groenten.
Verdeel de broccoli in kleine boeketten, maak de sjalot schoon en
snij hem fijn.
Maak 12 balletjes van het rundvlees, voeg een beetje zout en peper
toe en leg ze opzij.
Sauteer de broccoli en de sjalot gedurende 10 minuten met 1
soeplepel olijfolie en 20 cl water in een antikleefpan.
Voeg de kerstomaten en de balletjes rundvlees toe wanneer het sap
geabsorbeerd is en laat gedurende 2 minuten koken.
Kruid met peper van de molen.
Roer de eieren dooreen met een vork.
Los het Knorr groentebouillonketeltje op in een kleine kookpot met
de room.
Leng de Maïzena aan in 5 cl melk en voeg samen met de parmezaankaas
toe.
Voeg toe aan de eieren en roer krachtig door elkaar. Kruid met
peper.
Leg de groenten en de vleesballetjes in een ovenschaal die u vooraf
beboterd heeft.
Giet het clafoutismengsel erop maar vul de ovenschaal tot 3/4 zodat
de clafoutis tijdens het bakken niet over de rand zou uitsteken.
Bak 30 minuten in de oven.
Tip:
Dien warm of lauw met een groen slaatje op. |