Schil en snijd
de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gedurende ca. 20 min. in
een laagje water met wat zout gaar. Eventueel afgieten.
Snijd de paddenstoelen in plakjes. Snijd de spitskool in brede
repen.
Verhit 2 soeplepels Solo in een grote koekenpan. Bak hierin de
blinde vinken rondom bruin.
Voeg de paddenstoelenplakjes toe in de pan en bak ze gedurende ca. 3
min. goudbruin. Voeg een beetje van het Bouillonketeltje toe, laat
smelten. Voeg een scheutje heet water en 1 soeplepel mosterd toe.
Laat het vlees gedurende ca. 20 min. in de jus gaar worden. Geregeld
omdraaien.
Verhit de rest van de Solo in een wok en roerbak hierin de spitskool
gedurende enkele min. bijtgaar. Bestrooi eventueel naar smaak met
wat peper en zout.
Pureer de aardappelen en roer ze glad met een scheutje melk. Breng
op smaak met de rest van de mosterd en eventueel wat zout en peper.
Snijd de blinde vinken in dikke plakjes. Verdeel de aardappelpuree
en de spitskool over vier grote borden. Leg het vlees op de puree en
schep de paddenstoelenmosterdjus erover. |