50 g panko
paneermeel (Japans paneermeel) of paneermeel
50 g amandelschaafsel
2 eetlepels bloem
1 ei
4 zalmfilets
4 eetlepels zonnebloemolie
1 Knorr Groentebouillon tabletten
200 g couscous
15 g boter
1 rode peper
100 g zongedroogde tomaten
2 eetlepels verse koriander
1 limoen
1 zakje Knorr Hollandaisesaus á 40 g
Extra nodig: keukenmachine, bakpapier, bakplaat |
Verwarm de oven
voor op 180˚C. Hak de panko samen met het amandelschaafsel fijn in
een keukenmachine. Doe het panko-mengsel over in een diep bord.
Strooi de bloem op een ander bord en klop het ei los in een derde
bord. Haal de zalmfilets door de bloem, dan door het ei en paneer ze
vervolgens met het panko-amandelmengsel. Verhit de zonnebloemolie in
een koekenpan en bak de zalmfilet/sv aan beide kanten lichtbruin.
Zet even opzij.
Breng intussen 300 ml water samen met de Knorr Bouillontablet
Groente aan de kook. Voeg de couscous toe zodra het water kookt.
Voeg de boter toe, zet het vuur uit, leg een deksel op de pan en
laat de couscous enkele minuten zo staan tot het water is opgenomen.
Roer de couscous los met een vork. Maak de rode peper schoon,
verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Snijd de zongedroogde
tomaten in kleine stukjes. Hak de koriander fijn en meng alles door
de couscous.
Leg de zalmfilets op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze
ca. 6 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid intussen de Knorr Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op
de verpakking. Boen de limoen onder stromend water schoon en rasp de
groene schil dus eraf. Pers de limoen uit. Voeg de rasp en het sap
aan de saus toe. Roer het geheel goed door.
Verdeel de couscous over 4 borden. Halveer de zalmfilets over de
lengte en leg ze op de couscous. Schenk de saus er omheen.
|