Verwarm de
oven voor op 220°C. Snij de paprika's in reepjes en de (gewone)
tomaten in blokjes. Snij als laatste de kipfilet in blokjes. Verhit
in een koekenpan 1 eetl. olie en bak hierin de kipfilet goudbruin en
gaar. Voeg de paprikareepjes en tomatenblokjes toe en bak deze nog 1
à 2 min. mee.
Voeg dan de kruidenmix en 100 ml water toe aan het kipmengsel en
roer het goed door elkaar. Breng het geheel aan de kook en laat het
2 à 3 min. zachtjes doorkoken.
Meng de sausmix met de crème fraîche en 2 el water in een
schaaltje. Roer het geheel glad.
Maak een salade van gehalveerde cherrytomaten gemengd met een in
blokjes gesneden avocado. Hak wat koriander fijn en meng dit door de
salade. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel een
scheutje (olijf)olie.
Haal de tortilla’s uit de verpakking en verwarm ze 20 sec. in de
magnetron (600 Watt), of verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en
verwarm ze 2 min. in een voorverwarmde oven (220ºC). Bestrijk de
warme tortilla’s met ongeveer 1/5 deel van de (crème fraîche) saus,
beleg het midden met het kipmengsel en vouw ze dicht.
Leg de dichtgevouwen tortilla’s in een ingevette ovenschaal en
bestrooi ze met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 8 min. in de
voorverwarmde oven. Serveer de burritos en de rest van de (crème
fraîche) saus apart.
|