Recept 102, Ossenhaas met geroosterde aardappels en béarnaisesaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

Sappige ossenhaas met een fluweelachtige béarnaisesaus en krokant geroosterde aardappels, er is bijna geen betere combinatie te bedenken! En met zo’n handige kant-en-klare saus staat zo’n overheerlijke maaltijd zo op tafel.
600 g aardappels
3 eetl. olijfolie
1 theel. verse kruiden bijv. tijm of rozemarijn
1 pakje Knorr Béarnaisesaus
600 g ossenhaas, in 4 biefstukken van 150 g

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 220°C. Schil en snijd de aardappels in vieren. Schep ze met 2 eetlepels van de olijfolie en de verse kruiden om. Verdeel ze over een met een bakmatje bekleed bakblik en bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm de Knorr Béarnaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk het vlees met 1 eetlepel van de olie en gril ze in ca. 3 minuut per kant rosé. Laat het vlees 5 minuten rusten en serveer met de saus en de aardappels.