Recept 90, Gevulde varkenshaas met pepersaus en knapperige groenten.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram varkenshaas
1 zak Knorr kant en klare Pepersaus met cognac
1 sjalotje
200 gram champignons
1 bakje spekblokjes
1 pakje kruidenkaas
2 paprika's (geel en rood)
1 courgette
450 gram krieltjes

Bereiding:

Snijd de varkenshaasjes open in de lengte. Bestrijk één helft met de kruidenkaas.
Pel en snipper het sjalotje, snijd de champignons in vieren en bak dit samen met de spekjes aan in een koekenpan. Verdeel het champignon- spekmengsel over de varkenshaashelften met de kruidenkaas. Leg nu de ander helft er weer op en zet de varkenshaasjes vast met cocktailprikkers.
Bak de varkenshaasjes gedurende 15 minuten op middelmatig vuur. Snijd ondertussen de courgette en de paprika’s in stukken en wok deze op hoog vuur in 5 minuten gaar. Bak tegelijkertijd de krieltjes op middelmatig vuur in 10 minuten goudbruin.
Maak de pepersaus klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Bestrooi de varkenshaasjes met peper en zout. Snijd het vlees in schuine stukken en leg ze mooi op de borden. Schep daarover de pepersaus en schep de groenten ernaast. Serveer met de gebakken krieltjes er apart bij.