Meng het gehakt
met 2 theel. Italiaanse kruiden, de tomatenketchup, het paneermeel,
½ theel. peper, ¾ theel. zout en het ei. Draai er 8 ballen van.
Verhit 2 eetl. margarine in een braadpan en bak hierin de
gehaktballen rondom bruin. Voeg een ½ kopje heet water toe, schud de
pan even heen en weer en laat de gehaktballen met het deksel half op
de pan in ca. 15 minuten gaar worden. Geregeld draaien. Bak
ondertussen ook de aardappelschijfjes in 2 eetl. margarine
lichtbruin. Geregeld omscheppen.
Snijd, terwijl het vlees en de aardappeltjes bakken, de courgettes
in de lengte doormidden (grote in vieren). Bestrijk de snijvlakken
met een beetje margarine en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden,
wat zout en wat peper. Grill ze onder de hete grill of in een hete
grillpan in 10-12 minuten tot ze gaar zijn en de snijvlakken bruin.
Geregeld keren. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de
verpakking.
Verdeel de gebakken aardappeltjes over 4 borden. Leg de gegrilde
courgettes en de gehaktballen erbij. Schep de room-basilicumsaus
over de courgette.
VARIATIES:
Je kunt de courgettes vervangen door dunne partjes pompoen of
plakken aubergine. |