Recept 61, Pasta met boerenkool en pittige worst.

IngrediŽnten voor 4 personen:

200 g farfalle
100 g zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook
400 g boerenkool
300 g merquez worstjes
2 eetlepels vloeibare margarine
2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten
0.5 theelepel chilivlokken
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Heerlijk pasta recept met boerenkool en merquez worstjes. Boerenkool is niet alleen heel gezond maar ook veelzijdig. Heerlijk in soepen, stoofschotels en pastagerechten zoals in dit recept met pittige merquez. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet hem af. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Pel en snijd intussen de knoflook fijn. Was de boerenkool en verwijder de harde nerven uit de bladeren. Snijd de worstjes in stukjes.
Verhit de margarine in een ruime braadpan en bak de zongedroogde tomaatjes ca. 2 minuten. Voeg de worst toe en bak in ca. 10 minuten al omscheppend bruin. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg 500 ml water, de inhoud van de Knorr Bouillonketeltjes Groenten en de chilivlokken toe. Breng alles aan de kook en laat op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Voeg de boerenkool toe en kook nog 5 minuten. Schep de pasta erdoor. Serveer met de Parmezaanse kaas.
TIP:
Vervang in deze pasta met boerenkool en merquez worstjes de merquez ook eens door 250 g in blokjes gesneden chorizo. Maak eens een winters pesto van boerenkool. Hak 50 g geroosterde pijnboompitten met 2 grof gesneden teentjes knoflook, 50 g fijngesneden boerenkool en 50 g Parmezaanse kaasstukjes in een keukenmachine fijn. Schenk er in een dun straaltje 100 ml olijfolie bij en breng de pesto op smaak met peper en zout. Heerlijk op een pizza, in de pasta of een omelet