Recept 18, Vlaamse Hachee.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram runderlappen
2 grote uien
4 eetl. vloeibare margarine
1 flesje Kriek bier
1 zakje Knorr Mix voor Hollandse Hachee
2 eetlepels rozijnen
1 dubbelpak Knorr Aardappelpuree

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes en kruid het licht met peper en zout. Pel en halveer de uien en snijd ze in halve ringen.
Verhit in een braadpan 4 eetlepels vloeibare margarine en braad het vlees aan. Bak op het laatst de halve uienringen mee. Voeg 300 ml kriekbier toe en laat het geheel op laag vuur (met deksel op de pan) ongeveer 1,5 uur stoven.
Maak ondertussen de aardappelpuree klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Meng de inhoud van dit zakje met 200 ml koud water en voeg het, samen met de rozijnen, al roerend toe als het vlees bijna gaar is. Laat dit 15 minuten zachtjes stoven. Af en toe roeren.
Serveer de Vlaamse hachee met aardappelpuree.