Recept 6, Risotto met gele paprika, roomsaus, kaas en walnoten.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 gele paprika's
3 uien
4 eetl. Bertolli olijfolie
350 g risottorijst
750 ml hete groentenbouillon
1 zakje Knorr Roomsaus
100 g magere geraspte kaas
50 g grofgehakte walnoten

Bereiding:

Maak de paprika’s schoon en snijd in kleine blokjes. Pel en snijd de uien fijn.
Verhit 3 el olie in een diepe pan en bak hierin de paprika en de ui 3 min. Zet het vuur hoog, voeg de rijst toe en bak al roerende 1 min. mee. Voeg een ½ l bouillon toe, breng aan de kook en laat onder geregeld roeren in ca. 15 min. gaarkoken. Als het vocht bijna is opgenomen door de rijst, maar de rijst nog niet gaar is, de rest van (hete) bouillon toevoegen. Kort doorwarmen, totdat al het vocht is opgenomen.
Maak de roomsaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de roomsaus en geraspte kaas door de risotto.
Verdeel de risotto over 4 diepe borden. Bestrooi het gerecht met de walnoten en wat (versgemalen zwarte) peper. Bedruppel met wat van de rest van de olie.
Variaties:
Voeg op het laatst wat fijngehakte verse kruiden zoals peterselie of basilicum toe aan de risotto.