Maak de
paprika’s schoon en snijd in kleine blokjes. Pel en snijd de uien
fijn.
Verhit 3 el olie in een diepe pan en bak hierin de paprika en de ui
3 min. Zet het vuur hoog, voeg de rijst toe en bak al roerende 1
min. mee. Voeg een ½ l bouillon toe, breng aan de kook en laat onder
geregeld roeren in ca. 15 min. gaarkoken. Als het vocht bijna is
opgenomen door de rijst, maar de rijst nog niet gaar is, de rest van
(hete) bouillon toevoegen. Kort doorwarmen, totdat al het vocht is
opgenomen.
Maak de roomsaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de roomsaus en geraspte kaas door de risotto.
Verdeel de risotto over 4 diepe borden. Bestrooi het gerecht met de
walnoten en wat (versgemalen zwarte) peper. Bedruppel met wat van de
rest van de olie.
Variaties:
Voeg op het laatst wat fijngehakte verse kruiden zoals peterselie of
basilicum toe aan de risotto. |